Handwerk – Haakwerk

Ik wil hier graag mijn verhaal vertellen over hoe ik bezig ben met haken. Ik haak regelmatig, meestal kleine projectjes. De grotere komen vaak niet af. Ik heb ook mutsen, sjaals en een shrug voor mezelf gehaakt maar meestal haak ik met Catania katoen beestjes of bloemen.

Een aantal jaren geleden ben ik begonnen met haken nadat ik op internet allemaal amigurimi’s tegen kwam. Amigurimi’s zijn soort japanse knuffelbeestjes. Ik heb mezelf toen met behulp van you-tube haken geleerd. Een van mijn eerste grotere patronen die ik haakte was Konijn Koosje. Konijn Koosje is een patroon van Christel Krukkert en te vinden op http://www.amigurumis.nl/ Zij heeft ook meerdere boekjes geschreven met patronen.

Koosje heb ik inmiddels een paar keer gehaakt en het patroon naar mijn eigen ideeën aangepast. Ik vond bijvoorbeeld het hoofd te groot en ik haak zelf vrij strak. Dus de Koosjes die ik gemaakt hebben lijken niet meer helemaal op de originele Koosje. Het konijntje in de banner is ook een Koosje.

Momenteel ben ik vooral bloemen aan het haken. Meestal probeer ik eerst een patroontje. Vaak een die ik gratis kan vinden op https://www.ravelry.com Als ik hem dan één keer heb gehaakt maak ik daarna wat aanpassingen op het patroon. Dit doe ik trouwens ook als ik mutsen aan het haken ben, meestal heb ik wel een patroon maar daarnaast kijk ik naar wat ik mooi vind en natuurlijk hoe de maat is en of daar aanpassingen in worden gemaakt.

Zelf eigen patronen maken voor een haakwerkje heb ik nog niet echt gedaan. Misschien dat ik dat toch eens moet gaan proberen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s